Våra vänner

Här hittar ni intressant projekt/människor som vi är med och stöttar i olika former.

 

Skandinavien på längden – Nina Österlöf

Nina kan du följa på hennes blogg.

norge2

Om turen

Vad är att vara människa? Hur kan en göra för att vara en hållbar människa? Och hur kan en vara en hållbar människa på ett hållbart sätt?

Att välja sin framtid är en ynnest, men också ganska svårt, inte minst då jag som miljömupp ibland märker att samhällets värderingar och agerande är på kollisionskurs med mina erfarenheter, kunskaper och visioner. Därför vill jag ägna mitt sista sommarlov tillika mina första månader som potentiellt yrkesverksam samhällsmedborgare till att kombinera det jag läst och lärt mig, med det jag upplever just precis nu i verkligheten – och undersöka självaste hållbarheten.

Jag är övertygad om att vi i Skandinavien har resurser och kompetens för att leva goda och hållbara liv. Vi har odlingsbar mark, produktiva skogar, rent vatten och mängder med stora och små djur. Dessutom har vi goda ekonomiska förutsättningar, samt ett demokratiskt samhälle fullt av välutbildade och relativt välmående människor. Det här vill jag belysa, genom att just färdas genom Skandinavien, på hållbarast möjliga sätt. Under färdens gång kommer jag kontinuerligt fokusera på hållbar utveckling – ekonomisk, social, ekologisk och även personlig.

Häng med!

skand2