Om oss

Om Rent-a-Plagg.

Rent-a-Plagg AB hyr ut kläder och utrustning för skidåkning och friluftsliv från kända varumärken som vi själva använder.

Vi skräddarsyr paket/enstaka produkter efter just era önskemål/krav och levererar dem sedan hem till dig eller till din vistelseort. Inom Åre har vi hemleverans till hotell/stugor.

 

Vi startade företaget för att lyfta frågan om onödig konsumtion och ägandet av saker som vi egentligen inte behöver eller som vi behöver sällan. Eller varför inte de som åker skidor för första gången? Barnen som växer ur kläderna efter bara någon månad? Vi tror att vi har kommit en bit på vägen för att lösa dessa problem, samtidigt som alla ni som vill åka skidor och njuta av naturen kan göra det i kläder och med utrustning som håller hög kvalité och är snygga, samtidigt som det kostar en liten del av vad det skulle kosta att köpa motsvarande.

Det borde innebära en ekonomisk vinst för dig, en vinst för miljön efter som inte lika många kläder behöver tillverkas och om vi blir fler som kan tänka oss att hyra i stället för att köpa, så kommer det bli billigare och då kan fler få möjlighet till det, vilket gör att det blir en social vinst också.

Hur löser vi det då?

Detta gör vi genom att hyra ut högkvalitativa kläder och utrustning för skidåkning och friluftsliv, från märken som tar socialt och miljömässigt ansvar.

Hållbarhet är grunden i vår affärsidé. Den genomsyrar allt från val av tvättmedel och lampor till kläderna vi hyr ut. Vi letar ständigt efter nya samarbetspartners som delar vår filosofi och som arbetar för att förbättra förutsättningarna för ett hållbart samhälle och en bättre miljö. Helt enkelt en framtid där vi fortfarande kan njuta av snön, bergen, naturen, luften och vattnet.

 

Artiklar om oss

Läs vad andra skriver om oss nedan.

Hyr ett plagg i Åre

Posted by on 22:34 in Press | 0 comments

Läs om oss på Outside Online.

read more

Rent-a-Plagg i Länstidningen

Posted by on 22:32 in Press | 0 comments

Läs artikeln om oss i Länstidningen.

read more

Pressmeddelande – Affärsidén som nu blir verklighet i Åre

Posted by on 22:28 in Press | 0 comments

Läs pressmeddelandet från Mid Sweden Science Park.

read more

Pressmeddelande ReThink Landsbygd

Posted by on 22:26 in Press | 0 comments

Läs pressmeddelande från Mid Sweden Science Park.

read more

Hyr skidkläder i Åre – Sportfack

Posted by on 21:30 in Press | 0 comments

Läs artikeln i Sportfack – Hyr skidkläder i Åre

read more