Hilleberg Altai XP

From: 695 kr inkl. moms

Kategorier: ,

Beskrivning

Nettovikt – 5.1 kg

Yttertältsväv – Kerlon 2000

Mittstång – 186-214 cm

Sidostång – 135 cm

Markpinnar – 16 Y-Peg

 Grupptält – upp till 6 personer

JURTAINSPIRERADE ALTAI är ett utomordentligt mångsidigt val för alla som behöver ett stort, men ändå lätt grupptält för alla säsonger. Med centrumstång och stöttande sidostänger ger det full ståhöjd i mitten och tillräcklig sitthöjd längs sidoväggarna. Det kan sättas upp antingen med sina egna stänger, alternativt med skidor, paddel eller annat av liknande längd som mittstång, och stavar längs sidorna. Det kan även hängas upp i toppen och uppstagat längs sidorna. Altai har sovplats för minst sex personer, och utan problem ryms tolv eller fler att sitta inne utmed sidoväggarna.

För högre komfort kan Altai Basic kombineras med det golvlösa innertältet, eller med det löstagbara golvet (vilket består av två delar och kan anpassas till att ha ”gång” i mitten, eller att täcka endast halva, alternativt hela golvytan). Man kan även använda båda dessa tillbehör tillsammans. Under varma förhållanden kan de två sidostyckena närmast ingången delvis rullas upp för att få extra ventilation.

För professionella användare – guider, kursledare, expeditioner, militära specialförband, eller motsvarande – är Altai både mycket bra som första hjälpen-tält, för måltider, för kursverksamhet och lektioner samt för att det har stor sovyta. För paddlare och cyklister erbjuder Altai ett stort och skyddat utrymme för att sortera och laga utrustning. Turåkare finner även de att Altai är ett utmärkt val, då fotbrunnar och sovytor kan grävas fram i snön och stormmattor håller sidorna av tältet på plats. På samma gång gör Altais enkelhet och stora utrymme till väldigt låg vikt det till ett bra alternativ för scouter eller andra grupper. Till och med par, kan i Altai finna ett bekvämt, komfortabelt och palatsliknande tält för många turer under alla säsonger.

Det finns i två versioner: Det lättare Altai UL Basic är tillverkat i Kerlon 1200 – samma lätta väv som återfinns i våra fyrasäsongers Red Label-tält. Det är det idealiska alternativet för den som vill bära lätt. Altai XP Basic å andra sidan är gjort av Kerlon 2000, ett extremt starkt och synnerligen robust material. Det är bästa valet för de allra mest krävande turerna. Båda har samma kraftfulla blixtlås och robusta fästen, och båda är komplett utrustade med sidostänger och ställbar mittstång.

Namnet “Altai” kommer från namnet på den bergskedja i Centralasien där Ryssland, Kina, Mongoliet och Kazakstan möts, där jurtans design uppstod en gång i tiden.

Är du intresserad av att köpa? Prova innan du bestämmer dig, vi drar av upp till 7 dagars hyreskostnad när du beställer tältet: Altai XP

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Hilleberg Altai XP”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *